Världsens största fest
av Andres Duus
Regi: Mette Marqvardsen
Scenografi och kostym: Lotta Nilsson
Medverkade:
Lars Otterstedt
Nadia Saleh
Sebastian Embacher
Carlos Müller Villanueva

Anton

Johan

Katti

Fabian

Pjäsen Världens största fest handlar om dagens gymnasieungdomar i Örebro. Den vill spegla deras tankar, drömmar och funderingar inför framtiden. Vi möter båda lust, vilja hopp, känslan av att vara utanför liksom gemenskapen. Längtan att vara någon annanstans.

Att pjäsens handling är förlagd till Örebro beror förstås på att de allra flesta ungdomar hamnar i Örebro för att gå på gymnasiet. Att flytta hemifrån när man bara är 16 - 17 år, bo på egen hand, få egen ekonomi, är en stor händelse i en ungdoms liv. Plötsligt är man helt fri från föräldrar och hamnar i en helt ny gemenskap där de flesta är unga som man själv. Festerna kan bli många, liksom konflikterna till att börja med bor de flesta i kollektivhus med eget rum men man äter tillsammans och det finns alltid personal till hands.

De äldre ungdomarna flyttar ofta in i en egen lägenhet, om kommunen och föräldrarna tillåter. Det år detta som händer i pjäsen. Fabian har just fått sin första egna lägenhet. Han och hans kompis Jonas hjälps åt att flytta in och samtidigt planerar de "Världens största fest" för att fira flytten. Killarna känner sig lite utanför gemenskapen och festen ska bli en öppning mot nya och roligare kompisar. Nu börjar det nya livet!

Premäir den 10 februari 2005 i Örebro